sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Ravunpyrstöpasta






Rakastan rapuja ja rakastan pastaa ja hyvin usein ravintolassa tilaankin rapu- tai hummeririsottoa tai pastaa.
Onkin aivan kummallista, että jostain syystä en ole itse tehnyt näitä ruokia kotona. Vielä omituisemmalta asia tuntuu, kun miettii, miten helppo ja nopeatekoinen tämä pasta-annos on tehdä ja kuinka simppeleistä aineksista maukas annos syntyy.
Asia korjaantui eilen, kun erään ravintola-annoksen innoittamana vihdoinkin valmistin ravunpyrstöpastaa.





Raaka-aineet

1 pkt tuorepastaa
200 g ravunpyrstöjä
2 valkosipulinkynttä
2-3 vartta kevätsipulia
1-1,5 dl kermaa
babypinaattia
muutama kirsikkatomaatti
puolikkaan sitruunan kuori raastettuna
parmesaania
mustapippuria, suolaa
öljyä paistamiseen

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

Hienonna valkosipulinkynnet ja kevätsipuli. Pese sitruuna huolelllisesti ja raasta noin puolikkaan hedelmän kuori. Pilko kirsikkatomaatit niiden koosta riippuen kahteen tai neljään osaan.

Kuullota sipulit ja raastettu sitruunan kuori miedolla lämmöllä hetken aikaa. Lisää kerma ja mausta mustapippurilla ja suolalla. Anna kiehua parin minuutin ajan ja lisää valutetut ravunpyrstöt sekä kirsikkatomaatit. Sekoita joukkoon keitetty pasta ja viimeistele annos parmesanraasteella ja babypinaatilla.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti