torstai 16. maaliskuuta 2017

Arki-illan superhelppo ja nopea broileri-nuudelikeitto



Viikonloppuisin on mukava panostaa ruuanlaittoon niin aikaa kuin vaivaakin. Maukkaan arkiruuan on sen sijaan oltava nopeasti ja vaivatta valmistuvaa ja terveellisyyttä unohtamatta. Broilerikeitto on yksi lempiruuistani arkisin. Pohjana keitoissani on aina broilerin lisäksi runsaasti kasviksia ja käytän sumeilematta pakastevihanneksia, joiden avulla helpotan ja nopeutan ruuan valmistumista. Mausteilla tuon ruokaan vaihtelua: välillä syömme kotoista, miedosti maustettua keittoa, toisinaan teen vaikkapa reippaasti maustetun aasialaisvaikutteisen keiton.

Tämä superhelppo broileri-nuudelikeitto on varmasti yksi nopeimmista valmistaa. Teen sitä joskus kotonakin, mutta varsinkin maalla käydessämme se on suosikkini. Siellä ei maustearsenaali ole niin laaja kuin kotona, joten kun lisään keittoon pakastevihannesten lisäksi pikanuudelipussin mausteet, maukkaaseen keittoon ei juuri muuta tarvitse.



Kun teen broilerista keittoa tai kastiketta, kypsennän yleensä broilerin keittämällä. Lihasta tulee pehmeää ja mehevää, lisäksi liemi saa broilerista makua. Liha tosin jää vaaleaksi, mutta se ei haittaa kastike- tai keittoruuissa.

3-4 hengelle

Valmistusaineet

1 rasia broilerin maustamattomia fileesuikaleita tai fileepihvejä
1 pss pikanuudeleita (Mama on suosikkini ja pieni pussikin riittää, tällä kertaa jumbopakkaus)
1-2 pss pakastevihanneksia
1-1,5 l vettä
(puolikas kanaliemikuutio tai loraus kanafondia, pippuria, currya)




Ohje

Murskaa nuudelit ennen pussin avaamista. Laita fileesuikaleet tai paloitellut fileepihvit kylmään veteen. Kiehauta vesi (ja jos haluat kirkkaan liemen, kuori pinnalle noussut vaahto), lisää kanaliemikuutio- tai fondi, pikanuudelipussissa olevat mausteet sekä currya.

Anna kiehua 10-15 min. broilerin palojen koosta riippuen ja lisää pakastevihannekset. Keitä kunnes vihannekset ovat pakkausten ohjeiden mukaan kypsiä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Lisää lopuksi keittoon murskattu nuudeli ja kiehauta.
Keitto on valmista tarjottavaksi.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti