tiistai 21. tammikuuta 2014

Viikonlopun puuhastelujaViikonloppu hurahti nopeasti, kun ohjelmassa oli kaikenlaista touhua ja menoa.
Tässä vielä viikon alkajaisiksi kuvakooste viikonlopusta.

Perjantaina käväisimme Puuhiksen kanssa matkamessuilla parin vuoden tauon jälkeen. Oli mukava kierrellä ja tutustua tarjontaan, vaikka tällä kertaa emme matkavarauksia tehneetkään. Johtuiko sitten käyntimme ajankohdasta (kuva otettu puoli kuuden maissa) vai kuvittelinko vain, mutta mielestäni messut vaikuttivat aiempaa hiljaisemmilta. Käytävillä ja ständeillä ei ollut tungosta ja taisi näytteilleasettajiakin olla vähemmän.
No, saimmepahan nauttia lasilliset kuohuvaa ihan rauhassa ja istualtaan, shampanjabaarissakaan kun ei ollut väkeä jonoksi asti.


Meiltä molemmilta oli lounas jäänyt väliin, joten messuilta suunnistimme kaupungille syömään. Päädyimme jälleen kerran Virgin Oiliin, siellä on mutkaton tunnelma ja ruoka on maittavaa.Alkupaloiksi valitsimme kaksi pientä annosta, jotka jaoimme keskenämme. Pääruuaksi Puuhis valitsi perinteisesti pizzan. Minä pähkäilin pitkään cannelonien ja jokirapurisoton välillä, joista jälkimmäinen veti pidemmän korren tarjoilijan suosituksesta.Usein kotona ruokia kuvatessa manaan, kun en saa annoksia näyttämään kauniilta kuvissa. Eipä kovin kuvaukselliselta ravintola-annoskaan näytä, mutta maku oli sitäkin parempi.Lauantaina ohjelmassa oli ensin posti-, kauppa- ym. asioiden hoitoa. Sen jälkeen pikainen lounas juuressosekeiton muodossa sekä hetki netissä surffailua ja blogien selailua. Sitten olikin aika kaivaa esiin rekvisiitta alkuillan menoa varten. Täytyy myöntää, että näin paljon kannattaja-asusteita ei ylläni ole ollut sitten teinivuosien.
Barona areenassa tunnelma oli korkealla, kun kotijoukkue teki ensimmäisen maalinsa heti pelin alkajaisiksi. Minua ei kotijoukkueen voitto sattuneesta syystä ilahduttanut, mutta Puuhikselle se kyllä kelpasi.

Olimme varanneet pitkästä aikaa iltaherkutteluun juustoja, kevätkääryleitä, oliiveja ym. pikkunaposteltavaa. "Hyvä ruoka, parempi mieli" sanonta näytti pitävän paikkansa, sillä yhtään ei enää harmittanut "oman" joukkueen tappio.
Perjantain ja lauantain menojen vastapainoksi sunnuntai kului leppoisasti pyykinpesua, ruuanlaittoa ja muita pikku kotihommia touhuillen.
Heti aamusta peitot ja petauspatjat pääsivät ulos pakkaseen tuulettumaan muutamaksi tunniksi. Illalla oli saunan jälkeen ihana käydä nukkumaan raikkaisiin petivaatteisiin ja upouusiin lakanoihin. Pakkasesta on hyötyäkin!

Kotitöiden lomassa tuli käytyä muutaman kilometrin mittaisella kävelyllä. Kyllä oli kaunista, vaikka aurinko välillä pilven taakse vetäytyikin.


Jostain kumman syystä golfkentän kumpuileva maisema toi elävästi mieleen Lapin tunturit, vaikka korkeutta ei näillä kukkuloilla ole paljoakaan.

Kävelylenkin jälkeen maistui kuppi cappucinoa ja pari konvehtia. Tarkoituksena oli viettää hieman pidempikin hetki kirjaa ja lehtiä lukien, mutta en sitten malttanutkaan, vaan keittiö veti puoleensa.


Mainitsinkin tässä postauksessa KLIK wine tastingin maistelulautasella tarjotun vuohenjuustomoussen. En ole koskaan aiemmin tehnyt sitä, mutta nyt halusin kokeilla sen valmistamista. Helppoahan se oli tehdä ja maistui melkein yhtä hyvältä kuin tiistaina Basessa.

Edellispäivältä oli jälleen jäänyt keittoa jäljelle, joten lämmitin sen alkuruuaksi (en millään opi valmistamaan ruokaa vain kahdelle hengelle, ruokaa tulee aina kuin itsestään "perhekokoinen" annos).
Mousse antoi keitolle tosi kivan lisämaun ja se sopi mainiosti myös pihvin ja uunijuuresten, varsinkin punajuurien, kanssa.

Olisi maistunut myös koirulille, joka tuijotti herkeämättä jokaista suupalaani.

Mukava ja rentouttava viikonloppu kaiken kaikkiaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti