sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Kalustemaalausta

Meillä on sisustuksessa muutama vaalean puun värinen elementti esim. pieni lipasto, peilin ja taulujen kehykset, sarjapöytiä, puukaihtimet ikkunoissa ym. Nyt olen kuitenkin lopen kyllästynyt puunvärisiin kalusteisiin ja miettinyt jo jonkin aikaa, että haluan niiden tilalle valkoisia pintoja. Torstai-iltana päätin, että uusien tavarahankintojen sijaan maalaan vanhat, mutta hyväkuntoiset kalusteet.  Saman tien olikin sitten lähdettävä hankkimaan valkoista maalia.

Aloitin maalausurakan sarjapöydistä. Pari pöydistämme on pyökin värisiä, kolme pöytää olen maalannut muutama vuosi sitten mahongin sävyiseksi kuultomaalilla.Ensin hioin pöydät. Jostain syystä olen usemmiten hionut maalattavat pinnat käsin. Koneella ja sen terävällä kärjellä homma sujui kuitenkin tosi kätevästi ja tästä lähtien otan "Mouseni" useammin käyttöön.


Hionnan ja puhdistuksen jälkeen maalasin pinnat pohjamaalilla. Kuvissa näyttää siltä, että maalipinta on tasainen ja kiiltävä. Tosiasiassa pöydät ovat pohjamaalauksen jäljiltä kirjavat ja puunväri kuultaa valkoisen maalin läpi.


Pohjamaalatut pöydät kuivumassa


Tänään maalasin pinnat varsinaisella maalilla. Huomenna maalin kuivuttua sitten näkee, riittääkö yksi kerros pintamaalia vai pitääkö pöydät sivellä toistamiseen. Kuvia lopputuloksesta näette myöhemmin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti