keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Uudenvuoden aattoillan pikkupurtavaa

Tänä vuonna otimme uuden vuoden vastaan Puuhiksen kanssa kahdestaan. Yleensä olemme kutsuneet ystäviä meille uudenvuoden viettoon, mutta nyt poikkesimme totutusta ja vietimme "kahden kesken" -iltaa.
Päätimme perinteisen nakki-perunasalaatti-yhdistelmän sijaan valmistaa jotain muuta pikkupurtavaa illaksi.

Ruokalista muotoutui vähän sekavaksi, mutta sopi meille hyvin: katkarapucocktail, kylmäsavulohirulla, prosciuttoa ja melonia sekä juustoja. Kattauksen aukkopaikkaan oli varattu tila juustotarjottimelle, mutta totesimme, että syötävää oli riittävästi muutenkin, joten juustot jäivät jääkaappiin.

Katkarapu-avokadococktailista tein pari versiota. Toisessa ladoin avokadon, katkaravut ja maustetun majoneesin kerroksittain. Toisessa versiossa sekoitin ainekset keskenään. Hyviä olivat molemmat ja tuli ihan 1980-luku mieleen! Nämähän kuuluivat silloin lähes joka ravintolan alkupalalistalle.Kylmäsavulohirullat tein rieskalevyille. Levitin ensin rieskalle tuorejuusto-creme fraiche seoksen.
Sen päälle kylmäsavulohiviipaleet ja tilliä. Ja sitten rullailemaan.

Rulla oli vähän hankala leikata viipaleiksi ja näyttää kuvissa aneemiselta, mutta maku oli kohdallaan.


Puuhiksen tehtäväksi jäi prosciuttoa-meloninyyttien kääriminen ja lautasen koristelu :)Pari Romaine-salaatin lehteä piti kuulemma lisätä, jotta annos näyttää kuvauksellisemmalta.

Juustoja ei kaivannut eikä olisi jaksanutkaan näiden syötävien jälkeen enää nauttia. Muutama suklaapala jälkiruuaksi ja sitten lähdimme kuohuvapullo kainalossa ilotulituksia katsomaan.

Kameran unohdin ottaa mukaan, mutta tämä näpsäistiin alkuillasta omalta pihalta.


Ihanaa vuoden 2014 alkua!

PS. nakit ja perunasalaatti maistuivat erinomaisesti myöhemmin yöllä!!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti