torstai 16. tammikuuta 2014

Pöydät maalattu ja lisää kunnostettavaa

Pöydät on nyt maalattu ja olen oikein tyytyväinen lopputulokseen. Puolikiiltävä pinta sopii hyvin niihin ja ainoastaan yhden pöydän jalkaan tuli pieni maalin "valumajälki". Meinasin hioa sen pois ja maalata kohdan uudelleen, mutta koska maalipisara on huomaamattomassa kohdassa, annan sen (ainakin toistaiseksi) olla.Maalipurkin kyljessä sanotaan, että maali on täysin kuiva 3-4 päivän kuluttua. Pöytä on niin tyhjän näköinen, että mieli on tehnyt laittaa tulppaanimaljakko, pöytälamppu tms. sen päälle, mutta olen malttanut mieleni ja antanut pöytien kuivua rauhassa. 

Seuraavaksi käsittelyä odottavat mm. jakkara ja pari pientä vitriinikehystä.

Lisäksi kunnostettavana olisi eteisen pieni lipasto ja peili sen yläpuolella.
Vanhan lipaston olen jo kertaalleen restauroinut vuosia sitten, kun löysin sen mökiltä varastosta. Se oli maalattu muistaakseni vihreäksi tai punaiseksi. Maalin poiston jälkeen käsittelin pinnan värillisellä öljyllä. Nyt pintaan on ilmestynyt vaaleampia kohtia ja näyttää aivan kuin puu olisi kuivunut niiltä osin. Lipasto täytyy siis kunnostaa joka tapauksessa jälleen, mutta tällä kertaa maalaan sen valkoiseksi tai antiikkivalkoiseksi.Lipasto on niin elämää nähneen kolhiintunut, että mielestäni siihen sopii paremmin esim. kuultomaalilla tai vahalla käsitelty pinta kuin täysin peittävä maali. En vain oikein tiedä, minkälaisia vaihtoehtoja sen käsittelyyn olisi. Täytyypä käväistä jälleen maalikaupassa ideoiden ja ohjeiden saamiseksi.

Onko teillä kokemuksia huonekalujen värillisistä puu- tai öljyvahoista? Kuulisin mielelläni vinkkejä ja käytännön kokemuksia niistä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti