sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Uppomunia ja pekonia

Syödäänkö teillä viikonloppuisin ns. parempi aamiainen? Meillä monesti viikonloppuisinkin mennään kahvi-leipä-jugurtti -linjalla. En nimittäin ole itse mikään aamiaisihminen, arkisin monesti juon vain kahvin, jonka lisäksi jugurtin, smoothien tms. Välillä on kuitenkin viikonloppuisin mukava syödä muutakin. 

En ole vähään aikaan paistanut munia ja pekonia, joten niitä olin varannut aamiaiseksi täksi viikonlopuksi. Ja hieman tavallisesta poiketen tarjosin kananmunat uppomunina.

Koska olin tehnyt uppomunia vain kerran aikaisemmin, valmistus ei sujunut vielä ihan rutiinilla. Tämän vuoksi päätin paistaa pekonit uunissa, jolloin pystyin keskittymään kokonaan kananmunien kanssa säheltämiseen.

Puuhis asetteli pekonisiivut uunipellille, jonka jälkeen laitoin ne kylmään uuniin ja säädin lämpötilan 225 asteeseen.


Valmistin munat yksitellen, sillä aloittelijana minun oli siten helpompi hallita keittäminen. Lisäsin munat etikalla maustettuun (etikka pitää munat kasassa, ei suolaa keitinveteen), vain hieman poreilevan kiehuvaan veteen, johon olin kauhalla pyöräyttänyt kunnon pyörteen. Ensimmäinen munista onnistui täydellisesti, mutta muihin tuli valkuaisroippeita, jotka sain hyvin piilotettu kuvaa varten :). Omasta mielestä toimin ihan samalla tavoin jokaisen munan kohdalla, mutta jotain tein eritavalla, kun riekaleita syntyi.
 Keitin munia noin neljä minuuttia, jolloin niiden valkuainen ehti kypsyä, mutta keltuinen jäi sopivan löysäksi.

 Munien valmistuksen aikana pekonit paistuivat uunissa itsekseen, ilman käryä. Paistoaika oli n. 15-20 minuttia, jonka jälkeen ne olivat sopivan rapsakoita meidän makuun.Munien ja pekonin lisäksi lautaselle vielä minitomaatteja ja herkullinen aamiainen oli valmis!
 
 Hyvää sunnuntain jatkoa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti