Olin suunnitellut, että tällä kertaa tarjoan pikkupurtavan sijaan "oikean" ruuan. Suunnittelin menu'n siten, että pystyin valmistamaan tarjottavat mahdollisimman pitkälti jo etukäteen ja illan mittaan vain nostella tarjottavat pöytään.
Alkajaisiksi nautimme kuulumisten ja kuohuvan juoman seurana pieniä ”suupaloja”, jotka toimivat alkuruuan korvikkeena.
Appenzeller-juuston/viinirypäle -yhdistelmän lisäksi tarjosin:
kylmäsavulohituorejuustolla ja kylmäsavulohella päällystettyjä suupaloja
sekä
savuporon makuisia ruissipsejä, joiden päälle sipaisin savuporotuorejuustoa sekä palan paprikaa.
Olin jo aikaisemmin syksyllä kokeillut Pulled porkin eli revityn possun valmistusta. Päädyin
tarjoamaan sitä myös illan vieraille, ja osoittautui, että ystävämme
eivät olleetkaan vielä maistaneet tätä trendiruuaksi noussutta slow
foodia.
Tässä vaiheessa iltaa unohdin täysin valokuvaamisen, mutta nämä pulled pork -kuvat otin edellisellä valmistuskerralla. Ja täytyy myöntää, että pulled pork ei ole esteettisesti kaikista kuvauksellisinta ruokaa.
Marinoin possua (kassleria) noin vuorokauden ajan, jonka jälkeen annoin sen hautua suuressa valurautapadassa miedolla lämmöllä yön yli. Käytin marinointikastikkeen paistoliemenä.
Minä annoin lihan muhia vieläkin kypsemmäksi ja kun otin sen pois uunista, lämpötila oli noin 95 astetta.
Liha oli niin mureaa ja mehevää, että sen pillkomiseen riitti pari haarukkaa.
Ennen ruokailua lämmitin revityn possun ja kostukkeena käytin marinointi-/paistinlientä.
Possun kanssa söimme uuniperunaa, grillattuja maissintähkiä (jotka olin
leikannut n. 1 cm:n paksuisiksi siivuiksi sekä tietysti
coleslow-salaattia ja bbq-kastiketta.
Jälkiruuaksi nautimme kahvin kera vadelma-mustikkajuustokakkua, josta ei myöskään ole kuvaa :).
Ilta oli onnistunut ja olen erittäin tyytyväinen, kun keittiössä vietettävä aikani jäi lyhyeksi ja pystyin keskittymään ystävien seuraan. Aion jatkossakin suosia ruokia, joiden pääasiallisen valmistuksen voin hoitaa edeltä käsin.
Joko teillä on kokeiltu revittyä possua? Suosittelen!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti