sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Perjantai-illallinen

Helsingin Kädentaito- ja OutletExpo -messujen jälkeen kävimme illallisella Ravintola Piccolo Mondossa. Ruokalista oli vaihtunut vain pari viikkoa sitten, joten oli mukava päästä maistelemaan uuden listan herkkuja. 

Alkujuomiksi otimme vermutit; minulle biancona, Puuhis valitsi extra dry -version. Molemmat olivat oikein hyviä.

Drinksut olivatkin tarpeen, sillä uudistetun à la carte -lista ruuat kuulostivat niin herkullisilta, että valintojen tekeminen oli erittäin vaikeaa.

Loppujen lopuksi valitsimme alkuruuaksi Antipasti misti -annoksen, jota ravintola suositteli jaettavaksi kahdelle henkilölle. Lautanen sisälsi mm. salamia, prosciuttoa, oliivia, jättikatkarapuja, lohta, mozzarellajuustoa, tonnikalaperunasalaattia ym. Hieman ihmetytti, että kahdelle tarkoitettu annos sisälsi makkaroita lukuunottamatta vain yhden palan kutakin lajiketta. Mutta ne jakamalla saimme kumpikin maistella kaikkea tarjolla olevaa, ja maukkaita olivatkin.

Edellisen listan lemppariani, joka oli surf and turf -annos kanaa, jättiravun pyrstöjä, risottoa ym., ei enää uudella listalla ollut. Risottoa sisältävään pääruokaan päädyin kuitenkin myös tällä kertaa. Annoksessani maistui sopivasti kylmäsavulohi, jota kermainen hummerikastike täydensi mukavasti. Mureita jättikatkarapuja olisi vartaassa voinut olla enemmänkin, niin hyviä ne olivat.Puuhis valitsi itselleen porsaanposkella, aurinkokuivatuilla tomaateilla ja Ricotta-juustolla täytettyjä cannelloneja. Oliko ruoka ollut liian kauan uunissa vai mistä johtui, mutta annos osoittautui joka tapauksessa kuivaksi. Maku oli kuitenkin melko herkullinen, joten täytyypä kokeilla sitä uudemman kerran.

Viininämme koko aterian ajan oli Casa Silva Cabernet Sauvignon Carmenère. Ilmaannuttuaan jonkin aikaa sen pehmeä maku sopi hyvin annoksiimme. 
 
Jälkiruuat jätimme tällä kertaa väliin, mutta onpahan hyvä syy palata ravintolaan lähitulevaisuudessa ja maistella vaikkapa Crème brûléetä. 

Ravintolan tunnelma oli jälleen kerran mukava ja tarjoilijanamme toiminut Jari hoiti hommansa tyylikkäästi. Suosittelen paikkaa lämpimästi.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti