sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Valoa pimeyteenKutsutko koristevaloja jouluvaloiksi vai ulko-/sisävalosarjoiksi? Koska käytän valosarjoja ulkona marraskuusta aina maaliskuun alkupäiviin saakka, puhun aina ’valosarjoista’. Minä rakastan erilaisia valoja ja on ihanaa asentaa niitä sekä ulos että sisälle tuomaan tunnelmaa syksyn pimeyteen. Ja mielestäni valosarjojen pitää ehdottomasti olla värisävyiltään lämpimän valkoisia, ei vilkkuvia tai värillisiä valoja meidän huusholliin.Olin päättänyt jo etukäteen, että asennan valosarjat ulos tänä viikonloppuna. Lauantai sujui Tampereen käsityömessujen merkeissä, joten homma jäi sunnuntain ohjelmaan. Sää olikin aivan loistava ulkona puuhasteluun. Mutta kieltämättä tuntui vähän hassulta laitella valoja, kun aurinko paistoi täydeltä terältä ja osassa maata riehui kunnon syysmyrsky.


Päivänvalo ei tee oikeutta valoille


Nyt on kuitenkin saatu ensimmäiset valot sijoitettua paikoilleen sisääntulomme eteen sekä terassin kaiteisiin. Onpa mukavan näköistä, kun illan hämärtyessä valot loistavat idyllisesti.
Yläosan valosarjaa täytyy vielä hieman järjestellä

Tarkoituksena on vielä jatkaa valojen asentamista. Suunnittelen muutamaa lisäsarjaa sisääntulomme piristykseksi: yksi sarja lyhdyn sisälle, toinen askartelemiini jäkäläkehyksiin ja mahdollisesti vielä yksi muihin koristeasetelmiin.

Ennen sitä on kuitenkin käytävä valo-ostoksilla, toivottavasti huomenna ehdin. Ja kunhan olen saanut ulkona sommitelmat kuntoon, on aika aloittaa tunnelman luominen sisätiloissa.


Joko teillä on valot ripustettu?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti