sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Vaaleaa kalaa kurkkukastikkeella


Tämän herkullisen kalareseptin otin talteen -90 luvulla HS:n kuukausiliitteestä. Alkuperäisessä ohjeessa kalana on ahvenfileet, mutta maukas kurkku-etikkakastike sopii mainosti myös muiden vaaleiden kalojen seuraksi. Tällä viikolla en saanut meidän kaupasta ahvenfileitä, joten korvasin ahvenet seitifileillä.

400 g tuoreita seitifileitä
n. 150 g kurkkua
1 tl suolaa
3 rkl etikkaa
2 dl kermaa
valkopippuria

Leikkaa kurkku hieman tulitikkua paksummiksi tikuiksi, sekoita joukkoon suola ja anna maustua 10 minuuttia. Sekoita joukkoon etikka ja anna tekeytyä puolisen tuntia.


Jos kalafileet ovat kookkaita, leikkaa ne sopivan kokoisiksi paloiksi ja paista molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Kaada kurkkutikut liemineen pannulle ja nostele kalapaloja varovasti, jotta liemi pääsee myös fileiden alle. Anna kypsyä miedolla lämmöllä kannen alla pari minuuttia. Kaada joukkoon kerma ja lisää pippuri. Anna hautua vielä kymmenisen minuuttia ilman kantta.


Parasta herkku on, kun sen tarjoaa saman tien keitettyjen perunoiden kanssa.




1 kommentti:

  1. Kiitos tästä!

    Olen niin onneton noitten kalojen kanssa, että en oikein koskaan edes uskalla ostaa mitään kalaa, kun en osaa niille mitään tehdä, mutta tämä vaikutti sen verran simppeliltä, että saattaisin uskaltaa yrittää :). Ja sei sentään on tuttu :)

    VastaaPoista