maanantai 7. huhtikuuta 2014

Parsakaalipaistos

Muistatteko lapsuusajan Viisikko-kirjat? Seikkailuihin ja mysteerien selvityksiin joutuvat lapset syövät koko ajan ja kirjoissa kuvataan yksityiskohtaisesti, minkälaisia herkkuja picnic-koriin pakattiin tai mitä viisikko nautti illalliseksi tai aamiaiseksi.

Näin aikuisena vastaavia 'vesi kielellä' -lukuhetkiä saa mm. Outi Pakkasen dekkareista, joissa on usein herkullisia ruokakuvauksia. Näin oli myös viime viikkoisella Kanarian matkalla mukanani olleessa Pakkasen Rakastaja-kirjassa. Teoksessa annettiin vinkkejä mm. kuhafileiden ja parsakaalipaistoksen valmistamiseksi, ja näistä jälkimmäistä oli ihan pakko kokeilla eilen lisukkeeksi lihamurekkeen ja lohkoperunoiden kanssa.Kirjassa kuvailtiin paistoksen valmistusohjeet, mutta tarkkoja ruoka-ainemääriä ei mainittu. Teinkin sitten Pakkasen vinkkien pohjalta oman versioni ja mielestäni lopputulos oli erittäin onnistunut.


Keitin parsakaalin pilkottuja varsia kevyesti suolalla maustetussa vedessä noin kolmen minuutin ajan, jonka jälkeen lisäsin mukaan kukinnot. Jatkoin keittämistä jälleen parin-kolmen minuutin ajan, parsakaalin on jäätävä napakaksi.

Pilkoin puoli pakettia pekonia silpuksi ja paistoin ne pannulla rapeaksi. Hieman ennen pekonisilpun valmistumista lisäsin pannulle pari hienonnettua valkosipulinkynttä.


Lisäsin pannulle parsakaalit ja sekoittelin niitä hetken aikaa, jonka jälkeen kaadoin sekaan noin desin valkoviiniä ja ripottelin päälle mustapippuria ja suolaa. Annoin paistoksen tekeytyä kannen alla muutaman minuutin ajan.

Lautasella lisäsin annokseen runsaasti parmesaania, mutta paistos maistui mainiolta ilman juustoakin.
Tätä pitää tehdä pian uudelleen ja silloin kokeilen paistoksen valmistamista ilman pekonia.


Oletteko te kokeilleet reseptejä kirjoissa tai vaikkapa elokuvissa olleiden ideoiden pohjalta?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti